Wednesday, September 20, 2006

Ο ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ

Ζω σε οικοδομή στο κέντρο της πόλης. Θα μου πεις ποιός νοιάζεται. Δεν θα το είχα αναφέρει αν δεν ήθελα να γράψω για τον περίεργο της πολυκατοικίας που τυχαίνει και διαχειριστής της. Η πολυκατοικία είναι μεγάλη, με πολλά διαμερίσματα. Ο διαχειριστής κάθε μέρα τα γυρνάει όλα και έχει ένα λόγο για κάθε σπίτι. Οι ένοικοι του λένε τα προβλήματά τους λες και θα τα λύσει. Ο ίδιος πηγαίνει σε κάθε κοινωνική εκδήλωση της οικοδομής. Απλά τον καλούνε και απλά πηγαίνει. Από τον ποντιακό γάμο της Σούλας στον τρίτο, ως την γιορτή νοσταλγών των Απριλιανών που πηγαίνει ο Νώντας του πέμπτου. Αν λείψει όλοι φοβούνται πως κάτι έπαθε. Είναι και ψώνιο. Να φανταστείς πριν από ένα μήνα που κάηκε η παραδιπλανή οικοδομή έκανε επίσκεψη να δει τι έγινε από κοντά λες και ένοιαζε κανένα η ύπαρξή του εκεί. Αφου δεν τον κυνηγήσανε κιόλας...
Παράπονο από τα κοινόχρηστα πάντως δεν έχουμε κανένα. Όλα είναι καθαρά και διάφανα. Τόσα μας παίρνει τον μήνα, τόσα δίνει στην ξαδέρφη του που μας καθαρίζει (λίγο τσιμπημένα βέβαια), τόσα στον κουμπάρο του που επισκευάζει το ασανσέρ (κι αυτό το γαμημένο κάθε βδομάδα δυο φορές χαλάει)
Το μεβγάλο πρόβλημα είναι ο τρόπος ομιλίας στις συνελεύσεις της οικοδομής. Φωνάζει και ωρύεται (λες και θα μας φοβίσει), κλαψουρίζει και βρίζει. Δεν έχει μάθει να μιλάει πολιτισμένα και νομίζει πως όλοι είναι εναντίον του. Αν και κάνουμε συζήτηση αυτός λέει αυτό που θέλει να πει και μετά ειρωνεύεται τους πάντες. Η πλάκα είναι πως όταν μιλάει για τον εαυτό του μιλάει στο τρίτο πρόσωπο όπως ο Καίσαρας! Ο διαχειριστής της πολυκατοικίας έκανε αυτό, το άλλο κτλ.
Σε ένα μήνα έχουμε εκλογές στην πολυκατοικία για καινούργιο διαχειριστή (είμαστε δημοκρατική οικοδομή με αρχές και σύνταγμα). Όχι πως είναι πρόθυμος κάποιος να αντικαταστήσει τον διαχειριστή. Μια νέα ένοικος παιδούλα από τον τρίτο κοιμισμένη και ανίκανη είναι ψιλοπρόθυμη αλλά δεν της δίνουν μεγάλη σημασία.
Το κακό είναι πως η πολυκατοικία είναι παλία. Αν κάποιος δεν ασχοληθεί με τα προβλήματα της η κατάστασή της θα χειροτερέψει. Μα δε βλέπουν οι υπόλοιποι;
Δε βλέπω καλά τα πράγματα...
Λες ν αλλάξω οικοδομή;


Υ.Γ. Συγνώμη για τυχόν 'τυπογραφικά' λάθη.

3 comments:

Jason said...

Ναι αλλά κοίταξε να δεις.
Άμα πέσει η πολυκατοικία... θα σας στείλει για λίγο καιρό στον αδερφό του που έχει εκείνα τα δωματιάκια στην Καλαμαριά... σε πολύ καλή τιμή.
Άσε που θα σας αποζημιώσει και το κράτος. Μα βέέέβαιααα... Μη σου πω και... 60 ευρώ στον καθέναν!

Μα τώρα είναι για να διμαρτύρεστε εσείς στη Θεσσαλονίκη;;;
Που βλέπετε δωρεάν καθημερινώς τον Ψωμιάδη...;
Άλλοι θα πλήρωναν για να τον δουν από κοντά, αγαπητέ.
Κι εσείς έχετε και παράπονο...;

Anonymous said...

Τι να πω ρε αδελφάκι μου πολύ μίρλα διακρίνω και κλίμα πολικό! Και είχα μείνει με την εντύπωση πως η Θεσσαλονίκη είχε διατηρήσει περισσότερο το κλίμα του χωριού από ότι η Αθήνα... Κρίμα καταντήσατε σαν την πολυκατοικία της γιαγιάς που δεν βρίζει αλλά, έχει κάτι να πει για όλους. Anyway υπομονή.

Anonymous said...

Πάντως, οι Καλαμαριώτες έχουν ένα επαγγελματία και ένα ερασιτέχνη αυτή τη φορά κλόουν..Σε διαφορετικές κάλπες εννοείται..
Μια και έχω ζήσει αρκετά χρόνια σε αυτή την πόλη και έχω ψηφίσει κιόλας(όχι σε δημοτικές), θα έλεγα ότι αν ψήφιζα στο δήμο Θεσσαλονίκης θα ψήφιζα τον Μπουτάρη, χωρίς να είμαι της "κεντροαριστεράς" την θεωρώ καλή πρόταση.