Wednesday, August 23, 2006

ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΘΕΙΤΕ ΓΙΑΤΙ...ΚΑΗΚΑΜΕ

Χρόνια έχουν περάσει από τότε που πηγαίνοντας κάπου διακοπές έβλεπες μια ειδυλλιακή εικόνα από τα ελληνικά δάση. Τότε, αν και υπήρχαν πυρκαγιές, από το 1945 και μετά το Canadair ήταν πρωταγωνιστής στη ζωή μας. Σήμερα, είναι το υπ' αριθμόν ένα απειλούμενο με εξαφάνιση είδος της Ελλάδας και κυριότερα της Βόρειας.
Βασική απειλή για το Canadair είναι οι ανθρώπινες δραστηριότητες: η συσσώρευσή τους στη Νότια Ελλάδα, ο πεπαλαιωμένος στόλος, διάφορα πολιτικά συμφέροντα ή και πολιτική ασυνεννοησία και ανικανότητα.
Επειδή το Canadair βρίσκεται στην κορυφή της οικολογικής πυραμίδας ή τουλάχιστον την βοηθάει να υπάρχει σε δασώδη εκτάσεις, μπορεί να θεωρηθεί δείκτης υγείας του περιβάλλοντος. Η εξαφάνισή του αποτελεί προοίμιο για την καταστροφή του.
Γίνε και εσύ υποστηρικτής του Canadair τώρα! Στείλε μας τη συνδρομή σου αφού πρώτα επικοινωνήσεις μαζί μας στα τηλέφωνα, fax ή το e-mail μας. Είναι πολύ σημαντικό για εμάς να σε έχουμε κοντά μας στον αγώνα για τη σωτηρία!
Αν παρατηρήσεις ένα Canadair, προσπάθησε να συγκρατήσεις το χρώμα, το μέγεθος και άλλα χαρακτηριστικά και τηλεφώνησε μας αμέσως στο 191 ή απευθύνσου στην πλησιέστερη Π.Υ.! Κάθε πληροφορία για το σπάνιο αυτό 'ον' είναι πολύτιμη. Ακολουθεί σπάνια φωτογραφία σε στιγμή δράσης για να πάρεις μια ιδέα περί τίνους πρόκειται.

ΠΡΟΣΟΧΗ!!! Αν βρίσκεσαι στην Χαλκιδική και το δεις ΜΗΝ μας ειδοποιήσεις γιατί κάτι άλλο θα είδες τελείως άσχετο με το προστατευόμενο είδος!




4 comments:

Jason said...

Περισσότερο απ' όλα με εκνευρίζουν οι τοπικοί πολιτικοί παράγοντες, που βγαίνουν στα κανάλια και κρώζουν, χωρίς να αφήνουν κανέναν άλλον να μιλήσει, δείχνοντας πολύ-πολύ εκνευρισμένη με την ολιγωρία των αρχών (!!!) και ψαρεύοντας ψήφους από το λαουτζίκο...

Καλό Σεπτέμβρη να έχουμε, φίλε Μίλτο...

MILTOS said...

Jason όπως βλέπεις δεν τους σχολίασα. Ειδικά αυτούς που δεν έχουν καμία δουλειά και αρμοδιότητα εκεί παρά μόνο επειδή Θεσσαλονικείς έχουν κατοικίες και αυτοί είναι οι ψηφοφόροι τους...
Καλό χειμώνα (αν και κανένα μπανάκι ακόμα θα το κάνουμε! Στο πρώτο πόδι,ακόμα και τώρα!)

Μαύρος Γάτος said...

Πολύ ωραία τα λες Μιλτάρα

Σ;)

"M"scientist said...

"Επειδή το Canadair βρίσκεται στην κορυφή της οικολογικής πυραμίδας ή τουλάχιστον την βοηθάει να υπάρχει σε δασώδη εκτάσεις, μπορεί να θεωρηθεί δείκτης υγείας του περιβάλλοντος"

Πολύ μου άρεσε αυτό Μίλτο. Αφού λέω να αλλάξουμε και όλα τα βιβλία δασικής οικολογίας και να έχουμε το Canadair στην κορυφή.

Πολύ ωραίος...