Wednesday, September 26, 2007

ΒΙΒΛΙΑ ΚΑΙ ΤΕΡΑΤΑ


Για άλλη μια φορά το βλόγκ που βρίσκεται πολλά χρόνια μπροστά (ή πίσω) αποκαλύπτει. Το βιβλίο ιστορίας της 6ης Δημοτικού ήταν μόνο η αρχή. Υπάρχουν πολλά άλλα βιβλία που πρέπει να καταργηθούν και να αντικατασταθούν πάραυτα και πρέπει να αναλάβει το Υπουργείο Παιδείας. Και Θρησκευμάτων. Όχι όλων, του ορθόδοξου χριστιανικού(για να μην ξεχνιόμαστε). Ιδού...
1. ΓΕΩΓΡΑΦΙΑ (5η Δημοτικού)
Το βιβλίο εξαιρεί από τα ελληνικά εδάφη όλες τις κατακτήσεις που έχει κάνει ο αρχαίος ελληνικός πολιτισμός και απλόχερα μας αποκαλύπτουν οι τηλεπλασιέ γνωστού κοινοβουλευτικού κόμματος. Να μάθουν τώρα τα παιδιά μας για την Ελληνική Κινεζική Επικράτεια, τους Έλληνες της Καμπότζης και του Λάος (όχι του κόμματος, του άλλου) και τις καταφανέστατες ελληνικές ρίζες των ονομάτων της Λατινικής Αμερικής. ( πχ. Κολομβία= με τη βία, με πόλεμο οι έλληνες κατακτητές 'έπαιρναν' τους ιθαγενείς -εξού και το πρώτο συνθετικό- , ενώ αυτοί δεν ήθελαν -εξού και το μ(η) στη μέση)
2. ΒΙΟΛΟΓΙΑ (2α Γυμνασίου)
Σκανδαλωδώς το βιβλίο δεν αναφέρει ούτε λέξη για το ελληνικό DNA, που στο 22ο ζεύγος χρωμοκυττάρων έχει το γνωστό και από νταλίκες αυτοκόλλητο GR και κάνει το έθνος μας τόσο ξεχωριστό, τόσο γαμάτο και τόσο ανώτερο. 29 γενετιστές συνιστούν greek, αυτοί ξέρουν.
3. ΦΥΣΙΚΗ (1η Γυμνασίου)
Να αλλάξει τώρα το κεφάλαιο που λέει πως ο άνθρωπος κατάγεται από τον πίθηκο! Ο άνθρωπος κατάγεται από τον πίθηκο, αλλά όλοι οι άλλοι λαοί εκτός από εμάς, για αυτό και όταν κάναμε πολιτισμό, οι άλλοι κρέμονταν από τα δέντρα και τρώγανε μπανάνες, έ Δαρβίνε;;; Εμείς καταγόμαστε από το Σείριο απ' όπου ήρθαμε με μεγάλα διαστημόπλοια, που και πιο προοδευτικό είναι και πιο συναρπαστικό σαν ιστορία.Έντ οφ στόρι.
4. ΜΕΛΕΤΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ (Δημοτικό)
Κάποιος διεστραμμένος έβαλε αυτό το μάθημα σε μικρά παιδιά. Τα παραμυθιάζουν ότι έχει περιβάλλον και ότι το προστατεύουμε κιόλας. Να αντικατασταθεί. Τα παιδιά μας έχουν τα βιβλία ιστορίας δεν χρειάζονται άλλα παραμύθια. Άσε που μπορεί να παρασυρθούν από κανένα βρωμοοικολόγο και να αρχίσουν τις δεντροφυτεύσεις.
5. ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ (Παντού)
Μετά την παρέμβαση στα βιβλία ιστορίας εδώ μπορούμε να αφήσουμε τη φαντασία μας να δουλέψει. Όσο και να δουλέψει δεν θα φτάσει αυτή των αγίων ανθρώπων της εκκλησίας που μπορούν να μεγαλουργήσουν στο δικό τους γήπεδο έχοντας και μια σεβαστή προιστορία(κρυφά σχολειά, Βησσαρίωνες και άλλες πιο hardcore καταστάσεις...)
Υ.Γ.1 Δεν έχει ξαναγίνει από ένα βιβλίο ιστορίας μιας τάξης δημοτικού να μπαίνει ένα κόμμα στη βουλή, να χάνει ένα σεβαστό ποσοστό ένα κυβερνών κόμμα και η υπουργός παιδείας να μη βγαίνει καν βουλευτής. Και όλα αυτά ενώ η συντριπτική πλειονότητα όλων αυτών των αυτοαποκαλούμενων 'ψηφοφόρων' δεν έχει καν ανοίξει το εν λόγω βιβλίο. Έχοντας το απόλυτα επιστημονικό αντεπιχείρημα 'έτσι είναι γιατί έτσι τα βρήκαμε'. Και το ίδιο έγινε το 2000 με την αναγραφή θρησκεύματος στις ταυτότητες. Γιατί είμαστε λαός που δεν ξεχνάει την ιστορία του. Ή καλύτερα την ιστορία που τον βολεύει...
Υ.Γ.2 Μη βιάζεσαι. Δεν υπερασπίζομαι ένα βιβλίο που δεν διάβασα. Απλά δεν μπορώ να δεχτώ πως σε μια δημοκρατική χώρα η κυβέρνησή επηρρεάστηκε τελικά από ακροδεξιά στοιχεία που βασιζόμενα σε ένα (υπαρκτό) γλωσσικό λάθος του βιβλίου, θέλουν να επιβάλλουν το δικό τους μύθο ως ιστορία και στο παιδί μου. Γιατί πρόβλημα δεν είναι τα δικά τους παιδιά. Αυτά που θέλουν να τους περάσουν θα τα περάσουν.
ΥΓ.3 Ουάου! Ο ΣύΡιΖα (σύσσωμος - και οι 14 δηλαδή) δεν ορκίστηκε με θρησκευτικό όρκο. Ένα ισχυρό χτύπημα στη σχέση κράτους - εκκλησίας τα οποία ήδη διαχωρίζονται για να μην τους βρουν τα χειρότερα...
Υ.Γ.4 Την ίδια ώρα ένα πραγματικό σοβαρό πρόβλημα που δεν μπορεί να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά και ουσιαστικά ολόκληρος ο Δυτικός κόσμος, αυτό του θρησκευτικού συμβόλου (εν προκειμένω της μαντίλας), ένα πραγματικό δίλημμα, χτύπησε και την πόρτα της χώρας μας σε σχολείο στο Ρέντη. Αλλά εμείς έχουμε σοβαρότερα προβλήματα να ασχοληθούμε. Μέχρι να γιγαντωθεί. Και μετά να χωριστούμε σε δύο στρατόπεδα εκ διαμέτρου αντίθετα, να αφρίζουμε και να αφορίζουμε, όπως πάντα. Σύμφωνα με την Ιστορία μας (όχι αυτή που μαθαίνουμε, την άλλη) που επαναλαμβάνεται...

2 comments:

01h33r said...

χαχαχα! πολύ καλός, μπράβο, και ευστοχος.

Anonymous said...

Είμαι περήφανη που κάποτε πηγαίναμε μαζί σχολείο, ασχέτως που με περνούσες 5 χρόνια... :)