Sunday, July 08, 2007

FUCK EARTH (LIVE)



νιώθω πλέον ήσυχος...

παρακολούθησα το live earth από το pc μου...

16 ώρες συνεχόμενα...

δεν με χάλασε...

κλιματιστικό γιατί στο κέντρο δεν παλεύεται...

νερό σε πλαστικά μπουκάλια...

τζιν σε γυάλινα...

και ένα ... δάσος από χαρτιά και σημειώσεις...

σε μια σακούλα πλαστική και ένα κάδο...

νιώθω ήσυχος...

τόσα συγκροτήματα σιγά μην...

μαζεύτηκαν για την δική τους προβολή...

νιώθουν το πρόβλημα...

όπως όλοι μας άλλωστε...

και πρέπει να το διατρανώσουμε...

με τραγουδάκια...

μήπως ξέρουμε τι είναι...

ανακύκλωση...

εξοικονόμηση ενέργειας...

ίδιωτική πρωτοβουλία...

αναδάσωση...

εντάξει δεν ξέρουμε...

αλλά νιώθω ήσυχος...

γιατί το MSN δείχνει τις συναυλίες...

με χορηγούς μάλιστα...

οιΚΩΛΟγικούς(τυπογραφικό το λάθος)...

τη PHILIPS που προστατεύει το περιβάλλον...

τη CHEVROLET που προστατεύει το περιβάλλον...

και που τα χρωστάμε αυτά...

στον (επιτυχημένο) Al Gore...

που αν ήταν πρόεδρος των ΗΠΑ...

θα έκανε ό,τι έκανε και σήμερα...

θα έβγαινε μπροστάρης...

ενάντια σε επιχειρήσεις και σε πετρέλαια...

και ο κόσμος θα ήταν κάλύτερος...

αλλά δεν βγήκε...

νιώθω ήσυχος...

δεν φταίμε εμείς για την κατάντια μας...

αυτοί που ψήφισαν στο γιου ες φταίνε...

οι αμερικάνοι...

όπως πάντα...

καλημέρα αμέτοχοι...

νιώστε (και εσείς) ήσυχοι...

Υ.Γ. συγχαρητήρια στον ΣΚΑΙ που δε μάσησε από κομματικά συνέδρια αερολογίας, σκάνδαλα εσωτερικής κατανάλωσης και αντικυβερνητικές κορόνες και έκανε πρώτο θέμα εκτεταμένα το περιβάλλον και την ημέρα της γης.

Υ.Γ.2 συγχαρητήρια σε όλους σας που είδατε τα υπόλοιπα δελτία για να ενημερωθείτε.

Υ.Γ.(special)ΡΕ ΔΕ ΜΑΣ ΠΑΡΑΤΑΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΝΗΘΑ ΠΟΥ ΘΑ ΚΑΝΕΤΕ ΚΑΙ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΡΕ ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ ΑΥΡΙΟ ... ΠΟΥ ΗΣΑΣΤΑΝ ΣΤΟ ΠΗΛΙΟ, ΣΤΟ ΣΕΙΧ ΣΟΥ, ΣΤΟΥΣ ΤΑΓΑΡΑΔΕΣ, ΣΤΑ ΖΑΓΟΡΟΧΩΡΙΑ, ΣΤΟΝ ΤΑΥΓΕΤΟ, ΣΤΗΝ ΙΚΑΡΙΑ, ΣΤΗΝ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ....ΠΟΥ...

3 comments:

Grigsgr said...

Καλησπέρα.
Συμφωνώ μαζί σου με το Υ.Γ.(special) αν και είναι λίγο ακραίο αλλά συμφωνώ. Κι εγώ την ίδια απορία έχω με την πάρνηθα και το γιατί είναι τόσο σημαντική.
Όσο για τις συναυλίες που λες. Κι εγώ μέσα απο το msn τις είδα (Αυστραλία, Τόκυο, Γιοχάνεσμπουργκ, Αμβούργο, Λονδίνο, Νέα Υόρκη, Ρίο Ντε Τζανέιρο). Μα τις είδα όλες απο. Πως άντεξα δεν κατάλαβα. Όμως πρέπει να σημειώσω κάτι σε αυτά που λές. Οι άνθρωποι αντιγράφουμε αυτούς που κάνουν κάτι που μας αρέσει η θεωρούμε οτι είναι καλό. Για το λόγο αυτό πρέπει να γίνονται αυτά, επειδή, κάποιοι θα κάνουν κάτι και κάποιοι θα ακολουθήσουν αντιγράφοντας. Αυτό το χαρακτηριστικό χρησιμοποιούν και οι εταιρίες για να πουλήσουν. Ο Al Gore κάνει οτι μπορεί για να γίνει αυτός κυρίαρχος του παιχνιδιού. Ενός παιχνιδιού που τώρα αρχίζει και που δεν ξέρουμε τελικά τι θα γίνει. Και επιτέλους, έλεος. Δεν φταίνε για όλα οι Γιου Ες.
Καλή σου μέρα.

iris said...

μάλλον όταν καιγόντουσαν τα υπόλοιπα μέρη αυτοί 'επαιζαν στο καζίνο στην Πάρνηθα ... δεν είχαν χρόνο ...

Jason said...

Έχετε δίκιο στο ότι οι Αθηναίοι ευαισθητοποιήθηκαν επειδή είδαν να καίγεται το δάσος που έκαναν βόλτες τα σαββατοκύριακα, ενώ για τα δάση της υπόλοιπης Ελλάδας δεν πολυκουνήθηκαν. Αλλά ανθρώπινο είναι κι αυτό, πρέπει να νιώσεις κάτι στο πετσί σου για να ξυπνήσεις. Δεν είναι και τόσο κακό.
Και επιπλέον, πάνω σ' αυτό που λέει ο grigsgr, όποιος είχε ζήσει την Πάρνηθα, μπορεί να επιβεβαιώσει ότι δεν ήταν απλά ένα όμορφο δάσος. Ήταν ένα από τα ωραιότερα δάση, και ήταν ένα δάσος άμεσα προσβάσιμο σε ένα πληθυσμό πέντε εκατομμυρίων ανθρώπων.
Και όταν λέμε ότι ήταν εθνικός δρυμός, μιλάμε για ένα μικρό σε έκταση βουνό που είχε πάνω του το 1/6 της ελληνικής χλωρίδας και πανίδας. Ήταν (αντιγράφω από άρθρο του Έθνους): "ένα βουνό, στο οποίο είχαν καταγραφεί 1.100 είδη χλωρίδας, όσα, δηλαδή, έχει ολόκληρη η Σκανδιναβία. Από αυτά, τα 92 είναι ελληνικά ενδημικά, τη στιγμή που στη Γερμανία, μια χώρα με διπλάσια έκταση από την Ελλάδα, συναντώνται 6 ενδημικά είδη και στην Αγγλία μόλις 16.". Ένα βουνό, με 53 διαφορετικά αυστηρά προστατευόμενα είδη ζώων.
Τέλος, επειδή δεν ήταν απλώς μια μεγάλη φωτιά στο δάσος, αλλά κάηκε όλο το δάσος, για να ακριβολογούμε μάλλον κάηκε γύρω στο 80% του δάσους, πάνω από ένα εκατομμύριο δέντρα, ένα εκατομμύριο έλατα μάλιστα, και τα έλατα θα κάνουν εκατό χρόνια να ξαναβγούν.
Ξέρω ότι βερεσέ τα ακούτε αυτά, τις στατιστικές ο κόσμος τις ακούει βερεσέ συνήθως, αλλά αναλογιστείτε γιατί εξοργίστηκε ο μέσος Αθηναίος με την Πάρνηθα. Και ναι, μακάρι να είχε αρχίσει να ξυπνάει νωρίτερα, αλλά δεν είναι κακό που τώρα ξύπνησε.